duminică, 2 decembrie 2012

Europakomplex - Film documentar şi dezbatere

Europakomplex - Über Krisen, Vielfalt und Zukunft
Film documentar şi dezbatere

 3 decembrie 2012, ora 19:00
Aula Facultății de Studii Europene (str. Emmanuel de Martonne 1)

Europa este complexă. Lăsaţi experţii să ofere explicaţii! Prin proiectul de film documentar Europakomplex nu ne îndreptăm privirea spre trecut, ci spre viitorul Europei. Unde se plasează între viitoarele mari puteri precum China sau India? Filmul călătoreşte împreună cu protagoniştii lui prin diverse oraşe şi regiuni, urmăreşte diverse personalităţi, care îşi expun viziunile şi conceptele despre Europa. Atenţia cade pe cultura şi politica Europei, complexitatea instituţiilor, precum şi viziunea asupra istoriei tumultoase şi a provocărilor ce le rezervă viitorul. Filmul oferă posibilitatea unor mari personalităţi precum Václav Havel, Jean-Claude Juncker sau Klaus Johannis să-şi expună punctul de vedere; nu face comentarii, lăsând astfel loc pentru discuţii. Nu este un film de promovare a Europei, ci mai degrabă o schiţă unei Europe variate, libere şi fără graniţe.
Proiectul Europakomplex oferă o imagine actuală despre conceptul Europa, fără a se subordona în totalitate evenimentelor cotidiene.

Producătoarea de filme Barbara Wackernagel-Jacobs va fi prezentă la proiecţia filmului şi va sta la dispoziţie pentru a răspunde la întrebările puse de public, iar în încheiere va discuta cu Dr. Sergiu Mişcoiu despre subuiectul Europa şi perspectivele ei de viitor.

Filmul documentar va fi proiectat în limba germană cu subtitrare în engleză, fiind urmat de dezbaterea în limba engleză.

Eveniment organizat de Centrul Cultural German în parteneriat cu Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai.


Intrare libera!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?