miercuri, 30 mai 2012

Chernobyl Diaries

Shit happens
26 Aprilie 1986  01:23  noaptea
          Reactorul  nr. 4 al  Centralei Electrice Nucleare Cernobil a suferit o explozie catastrofala. In urma exploziei si a incendiului ce a urmat 31 de oameni au murit (28 din cauza radiatiilor). Aproximativ 150.000 de oameni au fost evacuati din zona centralei, inclusiv 50.000 din oraselul cel mai apropiat: Pripiat. Initial s-a crezut ca lumea va putea reveni in oras. Nu a fost asa, Pripiat si in zilele noastre ramane un oras pustiu, fara locuitori.

Peli si internetul
          O fotografie postata pe un blog cu o fata pe motocicleta care trecea prin Pripiat. De atat a fost nevoie pentru ca lui Oren Peli (producatorul) sa-i vina ideea filmului Chernobyl Diaries. Daca nu ati auzit de Oren Peli, el e tipul care cu un buget de 15.000 $ a facut "Paranormal Activity", film ce a adus incasari de peste 100 de milioane de $. Dupa cateva discutii  cu celalalt producator al peliculei Brian Witten l-au adus ca si regizor pe Brad Parker (debut regizoral - de obicei ocupandu-se cu efecte speciale).



Scurt synopsis
          Trei baieti, trei fete si un ghid turistic (Uri) se aventureaza in orasul parasit din Ucraina, Pripiat. Credeti ca vor avea parte de o excursie linistita, plina de rasete, poze de facebook si lipsita de incidente?

Cine joaca?
          Singurul actor care mi-a placut din acest film a fost Jonathan Sadowski (Paul), poate il stiti din Live Free or Die Hard, dar slabe sanse ca nu a avut un rol important. Fanii muzicii pop il vor recunoaste pe Jesse McCartney (curiosii sa caute piesa Leavin' pe tub), rolul din Chernobyl Diaries fiind pentru el primul rol mai serios.



M-a speriat?
          Am avut ghinionul de a fi singur in sala. E o experienta destul de urata sa fii singur in sala la un film horror, credeti-ma pe cuvant. Poate nu as fi fost la fel de speriat daca mai era cineva langa mine sau macar cu cateva randuri mai in fata. In comparatie cu ultimele panarame de filme horror de pe la cinema (The Devil Inside, chiar si Darkest Hour), acest Chernobyl Diaries e o capodopera.

P.S. Daca planuiti o excursie in Ucraina, iar acest film nu v-a infricosat, nu uitati sa faceti Turul Cernobilului, un tur de o zi cu preturi cuprinse intre 140 $ si 225 $ (Click aici pentru mai multe detalli).

Nota: 7,43
Se merita?: Da