marți, 1 mai 2012

4,3,2,1 Ep.1

Sa va explic care-i treaba cu aceasta rubrica : 4 stiri, 3 postere, 2 trailere si un top box-office RO.

                                                 Catching regizor

A durat ceva timp pana sa gaseasca cei de la Lionsgate un regizor pentru continuarea filmului "The Hunger Games": "Catching Fire". Dupa ce regizorul primei parti Gary Ross si-a indreptat atentia spre alte proiecte (ceva cu Houdini), Francis Lawrence a fost ales pentru a regiza "Catching Fire". Presiunea apasa destul de bine pe umerii lui Lawrence dupa succesul primei parti, dar cred ca se va descurca (I Am Legend si Constantine tot de el au fost regizate). Evident ca Jennifer Lawrence (Katniss), Josh Hutcherson (Peeta), Lenny Kravitz si ceilalti care au scapat cu viata din primul film vor reveni si in acesta. Productia la el va incepe toamna asta, iar data de lansare e 22 noiembrie 2013.



                                                       Josh Oldboy


Daca tot sunt la moda in ultimii ani remake-urile, ce parere aveti de remake-ul la Oldboy regizat de Spike Lee? In caz ca nu ati vazut Oldboy opriti-va din citit si uitati-va la el (un thriller coreean din 2003 de toata frumusetea). In versiunea noua, care ar trebui sa apara anul viitor il avem pe Josh Brolin in rolul principal. El nu ar fi jucat in el daca nu ar fi primit filmul binecuvantarea regizorului filmului original (Chan-wook Park). Filmarile vor incepe prin lumea octombrie, Brolin confirmand alti 2 actori care vor aparea in pelicula: Sharlto Copley (tipul din District 9) si Elizabeth Olson (una din gemene).



                                                Thriller cu hobbiti

Elijah Wood va avea rolul principal in pelicula Grand Piano, un thriller scris de Damien Chazelle (The Last Exorcism 2) si regizat de Eugenio Mira (nimic notabil pana acuma). Va fi povestea unui pianist ce sufera de trac si revine pe scena dupa o pauza de 5 ani. Treaba se complica cand primeste un biletel care ii "sugereaza" sa se autodepaseasca si sa faca cel mai bun concert al sau ca de altfel o incurca, atat el cat si sotia sa. Inainte de a aparea Grand Piano, il veti putea urmari pe Elijah in remake-ul filmului "Maniac" si in mult asteptatul
Hobbit.


                                                     Almost here

S-au anuntat filmele din competitia TIFF de anul acesta (12 la numar). Deja mi-am facut "Lista celor 3", 3 filme pe care nu trebuie sa le ratez sub nici o forma. Primul dintre ele e "Teddy Bear", drama unui culturist de 38 de ani care inca locuieste cu maica-sa (late bloomer). End of the Night, in regia lui Daisuke Miyazaki e al 2-lea (film japonez cu asasini, pure entertainment). Ultimul e Chapiteau Show, aflandu-se pe lista doar pentru ca am fost impresionat de  trailer si am auzit lucruri bune de el. Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc între 1 si 10 iunie, la Cluj Napoca.



Sa trecem la cele 3 postere care mi-au placut saptamana aceasta:




Cele 2 trailere sunt:

Se apropie Ziua Barbatului, al 2-lea trailer la Expendables 2 era musai




Batman, Batman




O sa inchei cu Top 5 Filme de la noi, dupa nr de spectatori (23 Aprilie - 29 Aprilie)

Film Saptamani Spectatori
American Pie 4 18070
Battleship 2 17844
Project X 2 7299
Wrath of the Titans 5 7036
Intouchables 2 6077