joi, 3 mai 2012

The Avengers 3D


          Acum 2 ani daca opreai 4 oameni pe strada si ii intrebai daca au vazut Avatar 2 din ei raspundeau afirmativ. Acelasi lucru se va intampla si cu The Avengers.

          Tre' sa ai tupeu ca sa lansezi 4 francize de vreo suta cincizeci de milioane fiecare si din ele sa construiesti o mega-franciza. Eu eram ala care statea dupa credite la Thor, Captain America, Incredible Hulk sau Iron Man doar ca sa vad o frantura din The Avengers. As fi dat pretul unui bilet intreg doar ca sa vad trailerul la el.

          E foarte periculos sa ai asteptari foarte mari de la un film (John Carter de exemplu). La inceput mi s-a parut dubioasa decizia ca sa il puna pe Joss Whedon regizor, cunoscut doar pentru Buffy si Serenity. Dar si-a facut treaba foarte bine. Totul se leaga, umorul e peste tot, de actori ce sa mai zic (Robert Downey ramane favoritul). Is destul de curios cati bani au bagat in efecte speciale, totul arata senzational, scapandu-mi ocazional un "ai de plm". Astia noi, Black Widow (Scarlett Johansson) si Hawkeye (Jeremy Renner) se integreaza bine in echipa (fun fact: numele dublurii lui Scarlet e Heidi Moneymaker).

          De poveste ce sa va zic? Toata lumea vrea un cub cosmic, Tesseract-ul. O sa va las pe voi sa descoperiti mai multe din poveste si sa aflati raspunsul unor intrebari existentiale: "Il bate Iron Man pe Thor? Dar Thor pe Captain America?" si exemplele pot continua.


          Ala mare si rau in film e Loki, dar sincer as fi vrut pe cineva mai periculos, dar no e doar prima parte din Avengers. Il las pe Hulk sa-mi dea o palma daca nu iese partea a 2-a. Putine chestii m-au deranjat (pe voi nu-s asa sigur ca o sa va deranjeze): Ce cauta Robin Scherbatsky din "How I met your mother" in film? 3D-ul nu putea fi facut putin mai bine? Cand o sa ma uit la Iron Man 3 sau Thor 2 probabil o sa ma intreb de ce nu-l suna Iron Man pe Hulk sau pe Captain America ca doar i-am vazut in Avengers impreuna. Nu-s sigur ca o sa ma multumesc cu un singur supererou pe film dupa ce i-am vazut pe toti la un loc.

          Colac peste pupaza, unele experiente cinematografice nu trebuie ratate. The Avengers se numara printre ele. Sa nu va puna dracu' sa scoateti filmul de prin diferite golfuri ale piratilor sau alte site-uri dubioase, mergeti la cinema la el.

P.S. Nu uitati sa ramaneti vreo 3-4 minute dupa ce au inceput creditele ca sa mai vedeti o faza.

Nota: 8,65
Se merita?: DA

Rezerva la:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?