duminică, 13 mai 2012

Safe


          Mafia ruseasca, Triadele, politisti si primari corupti, o chinezoaica cu o memorie DDR4 pe nume Mei. Ce au cei de mai sus in comun? Il au pe Jason Statham, un Bruce Willis cu 12 ani mai tanar dar la fel de greu de ucis.

          Dupa cum era de asteptat Statham (sau Luke Wright dupa cum ii mai zice lumea prin film) e un mare smecher, antrenat de cei mai buni, o adevarata masina de ucis. Ca orice fiu de Bruce Lee, ca sa iti arati adevaratul potential si sa te pui cu cei mai rai dintre cei rai trebuie sa ti se intample ceva destul de urat. In cazul de fata cineva ii omoara consoarta lui Statham si exact inainte de a se sinucide acesta vede o fetita urmarita de cateva namile. Relatia dintre el si fetita ne aduce putin aminte de Leon si Mathilda (Leon-1994), dar fara atractia din Leon.



          Daca ar fi sa fac un top 3 al filmelor lui Statham, Safe nu s-ar afla printre ele (1.Lock, Stock and Two Smoking Barrels  2.Crank si  3.The Bank Job). Asta nu inseamna ca Safe e un film prost. Chiar deloc. Are unele plusuri: in el poti vedea niste scene de urmariri de masini cum rar mai vezi; destul de  multe dialoguri in mandarina si rusa (me gusta) si o replica memorabila din punctul meu de vedere pe la sfarsitul filmului. 

         In cazul in care ai mai vazut un film de actiune saptamana aceasta, NU iti recomand sa  mergi la Safe (prea multa actiune in viata strica). Totusi, daca esti fan Statham nu ai voie sa ratezi acest film, stii ca filmele lui nu te plictisesc niciodata.


Nota:  6,89
Se merita?:  Da


Rezerva la:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?