miercuri, 16 mai 2012

Dark Shadows


          Sa vezi si sa nu crezi: un film regizat de Tim Burton cu Johnny Depp in rolul principal. A 8-a colaborare dintre cei doi, Dark Shadows e o adaptare dupa un serial de la sfarsitul anilor '60 (a avut peste 1200 de episoade). Ca sa ne intelegem, eu nu prea gust filmele lui Burton din ultima vreme, fiind placut impresionat doar de Sweeney Todd.


         Prin 1760 Joshua si Naomi Collins traverseaza Atlanticul si ajung din Liverpool in America de Nord. Acolo intemeiaza un mic orasel, Collinsport. Filmul ne arata povestea fiului lor Barnabas (Johnny Depp), care incalca una din regulile fundamentale ale vietii: nu frange inima unei femei, mai ales daca e vrajitoare. Ce-i interesant e ca Barnabas e transformat in vampir printr-un blestem si nu printr-o muscatura. Si cum o nenorocire nu vine niciodata singura, el este inchis intr-un sicriu vreo 196 de ani dupa ce ii sunt ucisi parintii si prietena. Cam asa arata primele 10 minute din film, genericul de inceput avand amplasata pe fundal piesa celor de la The Moody Blues, Nights in White Satin. (am mai ascultat-o de vreo 24 de ori dupa ce s-a terminat filmul, uitasem de ea).


          Dupa un inceput promitator, filmul o cam ia la vale, la poante nu am prea ras, povestea nu m-a prins, iar actorii parca au fost prea multi. Dar sa trecem si la lucruri mai bune. Dupa cum era de asteptat Johnny Depp intra bine in rol si nu as fi vazut pe nimeni altcineva in rolul lui Barnabas. Un mare plus al filmului a fost vrajitoarea Angelique (Eva Green - tipa din Casino Royale), mi-a ridicat putin parul pe maini (si nu numai). Unde apare Burton si Depp nu are cum sa nu fie si Helena Bonham Carter, de data aceasta intr-un rol mai putin important, dar daca se va face o continuare sigur va fi in ea. Dark Shadows nu e un film prost, e genul de film pe care il uiti dupa 2 zile, dar macar Barnabas nu a stralucit .


Nota: 6,45

Se merita?: Nu prea.


Rezerva la: