vineri, 1 iunie 2012

Stop cadru! Incepe TIFF



Deschiderea oficiala TIFF* are loc deseara incepand cu ora 20:45 in Ursus Open Air (Piata Unirii).




In premiera in Romania veti putea viziona capodopera lui Georges Méliès, Le voyage dans la lune/ Calatorie pe luna  intr-o versiune color restaurata si apoi lungmetrajul Despre oameni şi melci. (regizat de Tudor Giurgiu)



Despre oameni si melci relatează povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, în Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment. Pe covorul rosu, la Gala de deschidere, vor fi prezenţi actorii Monica Birladeanu, Andi Vasluianu, Dorel Visan, Andreea Bibiri, Ovidiu Crisan, Albert Dima, scenaristul Ionut Teianu, directorul de imagine Vivi Dragan Vasile, scenograful Csaba Damokos, alaturi de regizorul Tudor Giurgiu si producatoarea Oana Giurgiu.


 Filmul va intra pe marile ecrane din România pe 14 septembrie 2012.


 In caz de vreme nefavorabila, Gala de Deschidere TIFF 2012 se muta la Cinema Florin Piersic, de la ora 20.30. Accesul se face pe baza de invitatie, cu prioritate, si pe baza de bilete, in limita locurilor disponibile. Proiecţia filmului Despre oameni şi melci se va relua la ora 23:00, pe baza biletului achizitionat pentru Gala de Deschidere. 


*pretul unui bilet e 20 ron.