miercuri, 6 iunie 2012

Prometheus 3D



Omg, omg, omg
          Cand cineva spune Ridley Scott, "Alien" si "Blade Runner" sunt primele filme care imi sar in cap, doua filme care au imbunatatit genul S.F. Asa ca atunci cand am auzit ca se face prequel la Alien si ca acesta e regizat de R. Scott stiam ca nu am cum sa ratez asa ceva.

Geneza
          Pe la inceputul anilor 2000  James Cameron (Avatar, Aliens) s-a intalnit cu Ridley Scott si au inceput sa faca un scenariu pentru un film ce vroia sa fie un prequel la seria Alien. Din cauza filmului Alien vs Predator lansat in 2003, acest proiect pentru un prequel a fost lasat deoparte pana in 2009 cand Scott si-a manifestat interesul pentru el. In 2010 l-a chemat pe Lindelof (unul din creatorii serialului Lost) ca sa refaca un scenariu facut in 2009 de Spaihts (scenaristul filmului The Darkest Hour). S-a vrut ca Prometheus sa fie ceva diferit de seria Alien, dar in acelasi univers si asa si este.


Scurt synopsis
          Dupa cum bine stiti ma enerveaza sa imi zica cineva ce se intampla intr-un film asa ca tot ce o sa va spun e ca in 2093 (cu vreo 30 de ani inainte de primul Alien) un grup de oameni se duc pe o planeta sa investigheze ceva. Mai mult nu trebuie sa stiti. V-as recomanda totusi sa revedeti primul Alien inainte sa mergeti la Prometheus.

Astronautii
Nu ai cum sa nu-i lauzi pe cei trei actori care au facut din Prometheus unul din cele mai bune filme din ultimul timp: Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tatoo), Michael Fassbender (Shame) si Charlize Theron (Monster). Nu ma asteptam ca Noomi Rapace sa joace atat de bine rolul doctoritei Elizabeth Shaw si nu ma pot gandi la cineva mai potrivit ca Fassbender in rolul androidului David.


3 de ? 
De obicei am de comentat cand vine vorba de 3D, ba ca nu-i bun, ba ca o stricat filmul. Ei bine, uite ca la Prometheus nu am nimic rau de zis de 3D. Se vede ca a fost facut cu bun simt si ca filmul a fost filmat in totalitate cu camere 3D. Totusi, ce pot zice rau de film? In primul Alien coboara Dallas pe o scara, apare deodata un alien si iti vine sa te duci direct la baie. Asta e una din cateva scene care te fac sa te sperii in Alien. De astfel de scene cam duce lipsa Prometheus (sunt prea putine), la care sa sari de pe scaun.

Prometheus  e un film ce nu trebuie ratat, indiferent daca sunteti sau nu fan al genului S.F.

Se merita?: DA
Nota: 8,78


Rezerva la: