sâmbătă, 14 iulie 2012

The Amazing Spider-Man 3D



          Unul din cei mai iubiți supereroi în colanți își țese din nou pânza pe marile ecrane. Mi s-a părut foarte scurtă pauza de la ultimul Spider-Man de acum cinci ani. Mă obișnuisem cu Tobey Maguire (a fost Păianjen în 2002, 2004 și 2008) în rolul omului păianjen, nu e omu atât de bătrân, putea să mai facă 1-2 filme din serie lejer. Pe la sfârșitul lui 2009 boșii de la Sony i-au cerut lui Sam Raimi (regizorul primelor 3 filme din serie) să facă Spiderman 4 până în vara lui 2011, Raimi nu era sigur că poate face un film de calitate până atunci și visul meu de a-l vedea pe John Malkovich în rolul Vulturului (ăla era planul in partea a 4-a) a fost distrus, iar Tobey Maguire și-a agățat pânza în cui.

         Dacă nu s-a putut face Spider-Man 4 ce s-au gândit ăștia de la Sony? Hai sa dăm frumos un restart la serie (o să îi zicem lu' Spidey Uimitor), dar nu oricum ci 3D că e la moda și sa vedem ce iese. Era clar că nu va da greș la box-office pentru că la urma urmei vorbim de o franciză cu o groază de fani. L-au adus ca regizor pe Marc Webb, care făcuse anterior o treabă bună cu (500) Days of Summer.

          Haideți puțin să ne întoarcem în timp, prin 2003 ca să fiu mai exact. Suntem în nordul Londrei, doi prieteni își cumpăra un dvd piratat cu primul Spider-Man. Cei doi, Terry și Andrew, după doua vizionări intră într-o mică cearta. Andrew reproduce ultima replică a lui Spider-Man din film, la care Terry îi râde în față și îi zice că nu are cum să devină Spider-Man nici în o mie de ani. Ia uite că Terry s-a inșelat amarnic. Nouă ani mai târziu imensa responsabilitate de a apăra orașul New York de răufăcători îi revine lui Andrew Garfield a.k.a. Peter Parker a.k.a. Spider-Man. Din 1962 până astăzi au apărut peste 650 de benzi desenate cu Uimitorul Om Păianjen (creat de Lee si Ditko, Spidey a apărut prima dată in Amazing Fantasy #15), deci au avut de unde să scoată personaje, povești și situații diferite față de primele 3 filme.



          O să încerc totuși să nu fac prea multe comparații cu primele 3 Spider-Man, pentru că aci avem altă mâncare de pește, e un alt om păianjen. Povestea o știți probabil cu toții : liceean, care după o mușcătură încasată de la un păianjen lucios își descoperă abilitățile de cățărător. Un film cu supereroi ca să fie foarte bun trebuie să aibă un răufăcător principal de primă clasă. Din păcate Reptila (Rhys Ifans) din acest film nu m-a înfricoșat deloc, da dom'le e făcută fain, cu solzi 3d și tot tacâmul dar nu e Doc Ock sau Green Goblin. Domnișoara aflată la ananghie în film e jucată de frumoasa Emma Stone, pe care eu o știu de cand o aveam într-un poster pe un perete alături de Woody Harrelson în Zombieland. Scenele filmate din perspectiva lui Spider-Man în care se plimba prin oraș de pe un bloc pe altul mi s-au parut mișto, dar tot zic ca puteau lăsa liniștiți filmul 2D și nu s-ar fi supărat nimeni.

          Nu zic că nu mi-a plăcut, a fost un film bunicel, dar nu s-a ridicat la nivelul altor filme cu supereroi din ultimul timp, probabil și din cauza faptului că nu sunt și nici nu am fost vreodată mare fan Spider-Man. La sfarșitul postării veți afla câteva informații interesante despre cei doi protagoniști ai filmului.

Nota : 7,03
Se merită?: Da



Andrew Garfield  - Spider Man


*    A luat premiul BAFTA pentru rolul din The Social Network

*    Mai bătrân decât pare - 28 de primăveri la activ

*    Trupa favorită : Arcade Fire

*    Prieten bun cu Jesse Eisenberg, alături de care a jucat în The Social Network







Emma Stone - Gwen Stacy

*     Nominalizată la un Glob de Aur pentru rolul din Easy A

*     Filmul preferat: City Lights (1931)

*     Are un iubit în caz că vă întrebați, o să vă dau un indiciu, poartă o masca, și umblă teleleu toată ziua pe pânze de păianjen (pentru o poză de-a lui uitați-vă puțin mai sus)

*    Următorul film: Gangster Squad, alături de Ryan Gossling și Sean Penn (Premiera în România - 28 Septembrie )







Rezerva la: