luni, 16 iulie 2012

Seeking a friend for the end of the world


          Încet, încet încep să îmi placă filmele cu Steve Carell, înainte de Seeking a friend for the End of The World (o să îi zic doar Seeking de acuma înainte) el făcându-și apariția într-un alt film pe care îl recomand în caz că l-ați ratat: Crazy, Stupid, Love. Evident m-am dus la film nu pentru Carell ci datorită partenerei lui: Keira Knightley, tipa pentru care s-a bătut Johnny Depp cu Orlando Bloom în vreo trei filme cu pirați.

          Ce ați face dacă ați știi că lumea se va sfârși in trei săptămâni? La aceasta intrebare Dodge (Steve Carell) și Penny (Keira Knightley) sunt obligați să răspundă. Sincer și eu mi-aș petrece ultimele trei săptămâni pe acest Pământ cu Keira Knightley.

          Filmul e debutul regizoral al Lorenei Scafaria, cea care s-a ocupat de scenariul peliculei Nick and Norah's Infinite Playlist, un film drăguț de acuma patru ani cu Michael Cera în rolul principal. Să nu vă așteptați de la Seeking să fie un alt film apocaliptic în genul lui 2012, Armageddon sau End of Days și nici la o comedie. E un film nu neapărat despre sfârșitul lumii, e despre relații, lucruri pe care vrem să le facem dar le amânăm și nu in ultimul rând consider Seeking a fi un film de dragoste, numai bun pentru a vă lua cealaltă jumatate la el.



          M-a impresionat felul în care a jucat Keira Knightley și cât de bine s-a potrivit pe ecran cu Carell, nu mă așteptam să le stea atât de bine. Încă un plus al filmului e coloana sonoră formată în mare parte din piese din anii '60- '70, una mai faina ca cealalta. Seeking a friend for the End of the World e un film care nu ar trebui ratat si pe care îl recomand cu căldură.

          La sfârșitul postării veți gasi răspunsul celor doi actori din rolurile principale al acestui film la o întrebare importantă. Din cauza titlului destul de lung al acestui film voi face un top 3 al filmelor din ultimii ani în funcție de numărul de cuvinte din titlu, iar la sfârșit veți găsi piesa mea favorită de pe coloana sonoră.

Nota: 7,98
Se merită?: Da



-Ce ați face dacă ați știi că s-ar sfârșii lumea in trei săptămâni?



Steve Carell spune ca ar vrea să iși petreacă timpul rămas alături de familie înconjurat de oameni pe care ii iubește și că această întrebare te face să te gândești la felul în care îți trăiești viața, pentru că dispunem de un timp limitat, timp de care ar trebui să profităm.







Keira Knightley nu vrea să se gândească la aceasta întrebare, pentru că dacă i-ar spune cineva că lumea s-ar sfârși in 20 de zile ar fi îngrozită și probabil ar sta tot timpul într-un colț și ar plânge.








Filmele cu titlurile cele mai lungi din ultimii ani:



1. Night of the Day of the Dawn of the Son of the Bride of the Return of the Revenge of the Terror of the Attack of the Evil Mutant Hellbound Flesh Eating Crawling Alien Zombified Subhumanoid Living Dead, Part 5 (2011)










2. The Man with the Smallest Penis in Existence and the Electron Microscope Technician Who Loved Him (2003)









3. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)









Piesa favorită de pe coloana sonoră : The Hollies - The Air That I Breathe