marți, 6 noiembrie 2012

Cinemateca TIFF la Cinema Victoria

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) continuă campania de re-atragere a publicului român către cinema cu o nouă serie de Cinemateci TIFF, în Cluj-Napoca şi Sibiu.

După succesul înregistrat până în prezent de proiectul Cinemateca TIFF, dar şi ca urmare a nevoii publicului cinefil clujean de a vedea constant filme de la TIFF sau recomandate de TIFF, APFR continuă Cinemateca TIFF la Cluj, în perioada 8 noiembrie – 20 decembrie, cu 7 filme speciale.

Începând din 8 noiembrie, săptămânal, în seara de joi, de la ora 20.00, la Cinema Victoria, cinefilii vor avea parte de surprize cinematografice speciale, pregătite de echipa TIFF. Organizatorii speră ca prin această iniţiativă să aducă cinematografia în atenţia unui public din ce în ce mai numeros.

Cinemateca TIFF la Cluj va fi deschisă în această toamnă cu o comedie franţuzească, Le Skylab / Explozie în familie, urmată de comedia rusească Chapiteau Show, film dublu premiat la TIFF în acest an: Premiul Special al Juriului şi Premiul Publicului.

Din programul Cinematecii nu lipsesc nici dramele spectaculoase: Io sono l’amore / Eu sunt dragostea (Italia, 2009), The Way Back / Drumul de întoarcere (SUA, 2010), film în care actorul Dragoş Bucur poate fi văzut jucând alături de Colin Farrell şi Ed Harris, sau filmul Aglaja, ecranizarea romanului De ce fierbe copilul în mămăligă, o coproducţie Ungaria – Polonia - România, ce a câştigat recent marele premiu al Festivalului de Film Golden Orange din Antalya (Turcia) şi va fi prezentat în avanpremieră în cadrul Cinematecii TIFF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?