joi, 29 noiembrie 2012

Prima producţie mondială în 3D a baletului rusesc "Spărgătorul de Nuci" ajunge la Cluj

Un spectacol filmat la renumita casă de operă Mariinsky Teatr din Sankt Petersburg va fi prezentat la Cluj-Napoca, în premieră în Europa de Est, la doar trei săptămâni de la lansarea mondială a spectacolului. Este pentru prima oară când baletul "Spărgătorul de Nuci", o producţie somptuoasă, prinde viaţă pe marele ecran în tehnologia 3D.

Spectacolul confirmă virtuozitatea impecabilă a două dintre stelele ansamblului de balet de la Mariinsky Teatr, soliştii Alina Somova (în rolul Prinţesei Clara/Maşa) şi Vladimir Şklyarov (în rolul Prinţului Spărgător de Nuci). Bagheta dirijorală îi aparţine directorului general şi artistic al Mariinsky Teatr, renumitul dirijor Valery Gherghiev, spectacolul fiind regizat de Andreas Morell, artist german, autorul a peste 130 de producţii de film muzical, documentare cât şi adaptări menite micului ecran, anunţă cei de la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca.


Producţia constituie versiunea maestrului coregraf Vasili Ivanovici Vainonen, versiune pusă în scenă pentru prima oară în 1934.

În 1992, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la premiera mondială a "Spărgătorului de Nuci", aceeaşi versiune a fost aleasă ca fiind reprezentativă pentru Mariinsky Teatr. Acum, producţia în 3D marchează aniversarea a 120 de ani de la premiera mondială a acestui spectacol de balet.

Muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, decoruri grandioase, costume de un rafinament aparte, cât şi vizionarea în 3D, generează împreună un cvartet de atuuri majore pentru "Spărgătorul de Nuci" în 3D de la Mariinsky Teatr, atuuri suficiente pentru a petrece la cinema o minunată seară de decembrie.

Spectacolul va rula zilnic, de la ora 20.00, în perioada 7-13 decembrie, la „Florin Piersic".
Un bilet costă 30 de lei.

[Sursa info: Adevarul.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?