marți, 20 noiembrie 2012

Festivalul de Film Studenţesc FFEST

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc FFEST se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 22-24 noiembrie 2012, fiind înscrise peste 80 de filme provenind din 7 ţări.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 22 noiembrie 2012, de la ora 18:00, în sala Club a Universităţii „Babeş-Bolyai” (str. Em. de Martonne, nr. 1), iar proiecţiile filmelor vor fi organizate în acelaşi spaţiu, în intervalul 23 – 24 noiembrie 2012, între orele 10.00 şi 21.00, accesul publicului fiind liber.

Festivitatea de premiere va fi organizată duminică, 25 noiembrie 2012, cu începere de la ora 16.00, la Casa TIFF (str. Universităţii nr. 6).

Festivalul este destinat studenţilor, precum şi tinerilor realizatori şi producători de film de ficţiune, animaţie, documentar/antropologie vizuală şi multimedia, având ca scop promovarea filmului studenţesc de calitate şi a schimbului de experienţă între tinerii cineaşti şi publicul doritor de o alternativă cinematografică. Festivalul va cuprinde proiecţiile filmelor selectate, workshop-uri, seminarii şi alte evenimente menite să promoveze producţia şi creaţia de film de scurt metraj, condiţia fiind ca filmele prezentate să nu fie producţii comerciale.

Festivalul este organizat de trei universităţi din Cluj - "Babeş-Bolyai" prin Facultatea de Teatru şi Televiziune, Sapientia şi Universitatea de Artă şi Design. Deschiderea oficială are loc în 24 noiembrie, în sala Auditorium Maximum a UBB, cu un scurt-metraj surpriză, continuă vineri şi sâmbătă la sala Cinema UBB de pe Kogălniceanu 4 şi se încheie duminică, în aceeaşi locaţie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?