luni, 24 septembrie 2012

Horațiu Malaele primeste Premiul de Excelență al Festivalului „Comedy Cluj"

Sursa foto: http://www.sigheteanul.ro

Actorul Horatiu Malaele va fi distins în acest an cu Premiul de Excelența al Festivalului „COMEDY CLUJ”. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 octombrie, ora 17 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.


Actor, regizor, caricaturist si scriitor, Horatiu Malaele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul sau ca și actor în lumea cinematografiei a avut loc în anul 1974 (Muntele ascuns – regizor Andrei Catalin Baleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra carora și-a pus amprenta în producții precum: “Secretul lui Bachus” (1974, regia Geo Saizescu), Divorț din dragoste (1991, regia Andrei Blaier), Aceasta lehamite (1994, regia Mircea Daneliuc), Amen (2001, regia: Costa Gavras) sau Poker (2010, regia Sergiu Nicolaescu). Ca și regizor de film a obținut numeroase distincții naționale și internaționale cu filmul “Nunta muta” realizat in anul 2008.


Acordarea Premiului de Excelența în cadrul festivalului COMEDY CLUJ 2012 va fi prefațata de proiecția filmului „Divorț din Dragoste”, film regizat de catre Andrei Blaier cu o poveste la fel de actuala și acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, si va fi urmata de un dialog informal susținut de Horațiu Malaele cu publicul sau.


La edițiile precedente ale Festivalului Internațional de Film “COMEDY CLUJ” au fost laureați cu Premiul de Excelența, distincție acordata pentru contributia adusa la dezvoltarea cinematografiei romanesti actorii Marin Moraru si Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu si actorul Sebastian Papaiani (2010) si actrita Draga Olteanu Matei (2011).


Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film „COMEDY CLUJ” se va desfasura în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca si va cuprinde peste 130 de filme din 35 de tari, peste 100 de invitati din industria filmului românesc si strain, zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expozitii, piese de teatru, spectacole stradale).


Noutatile referitoare la festival sunt prezentate atât pe site-ul www.comedycluj.ro dar si pe pagina de facebook http://www.facebook.com/festivalulcomedycluj.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?