joi, 6 septembrie 2012

Mărăști Fait Son Cinema


Institutul Francez Cluj aduce filme proastele la Cinema Mărăşti în cadrul evenimentului Mărăşti fait son cinema.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Mărăşti vineri 6 iulie ora 14.00, sâmbătă 7 şi duminică 8 iulie ora 11.00 şi ora 17.00, iar intrares este liberă. Filmul va fi subtitrat în limba română.

Filmele franceze sunt din cadrul acestui eveniment, Mărăşti fait son cinema funt dedicate familiilor şi au loc în primul weekend al fiecărei luni la Cinema Mărăşti.

Proiecţia din acest weekend este denumită “Minciuni adevărate”, un film în regia lui Pierre Salvadori, o comedie franţuzească din 2012. “Într-o dimineaţă de primăvară, Emilie (Audrey Tautou) primeşte o scrisoare de dragoste anonimă, frumoasă şi inspirată. O aruncă la coşul de gunoi, dar peste puţin timp o ia înapoi, dându-şi seama că scrisoarea poate fi calea de a o “trezi la viaţă” pe mama ei (Nathalie Baya), singură şi tristă după ce fusese părăsită de soţ. Fară să ezite prea mult, retrimite scrisoarea mamei sale. Emilie nu ştie însă că autorul ei este Jean (Sami Bouajila), timidul său angajat. Nici nu se gândeşte că gestul ei va crea o serie de încurcături şi neînţelegeri, de care curând vor fi copleşiţi toţi”, se arată în descrierea filmului.

Sursa: Cluj-am.ro