miercuri, 5 septembrie 2012

Savages


          De când mă știu am ținut cu ăia răi în filme, chiar dacă unii din ei respirau greu și aveau o mască pe față sau pur și simplu luau forma unui ochi dubios deasupra unui munte, exemplele putând să continue la nesfârșit. Ce-i interesant în acest nou film al regizorului Oliver Stone e că toată lumea-i rea, singurul lucru care îi diferențează fiind gradul de evil pe care îl are fiecare.

          Filmul e ecranizarea bestseller-ului din 2010 scris de Don Winslow, acesta realizând și scenariul împreună cu Oliver Stone și Shane Salerno (cel din urmă a mai scris Armageddonul și Shaftul din 2000). În ultimii ani Stone și-a ocupat timpul cu diverse documentare, nepunând la socoteală continuarea Wall Street-ului, care sincer să fiu m-a dezamagit puțin. Voiam ca acest Savages să se apropie de calitatea filmelor lui mai vechi, cum ar fi Natural Born Killers sau Any Given Sunday.


          Filmul are în centru un triunghi amoros destul de interesant. Îi avem pe Chon si Ben, prieteni la cataramă și cultivatori de vise interzise de lege. Lânga, și între ei, o găsim pe O (prescurtare de la Ophelia), cea mai irezistibilă blondă din film.
  
          În rolul lui Chon îl avem pe Taylor Kitsch, un actor destul de ocupat anul ăsta, el făcându-și apariția și prin Batlleship sau John Carter. Ben e jucat de Aaron Johnson și pe tot parcursul filmului am încercat să-mi aduc aminte de unde îl stiu; un amic de lângă mine zicea în timpul filmului că e plodul din Spy Kids și până să se termine filmul chiar l-am crezut. Spre surprinderea mea, nu era ăla mic din spy kids ci super-eroul principal din Kick-Ass. Ce-a crescut în doi ani, dom'le, să nu-l recunoști nu alta. Blonda din film nu mi-a plăcut cum a jucat, drept pedeapsă nu o să-i zic numele.


          Deși pe alocuri filmul a avut unele faze mai ciudate (să nu zic tampite), a fost ok, cel mai mare plus al lui fiind prestația lui Benicio del Toro în rolul celui mai rău dintre cei rai: Lado, o mai mare plăcere să-l vezi. Abia asteptam să apară ca să vad ce o să mai faca, având la un moment un dialog de zile mari cu John Travolta (da, apare și el prin film în rolul unui agent corupt).
Savages e un film numai bun de sfârșit de vară, un film care te ține în suspans din primul până în ultimul minut.


Nota: 7,06
Se merita?: Da