duminică, 29 aprilie 2012

Sons of Anarchy, FX




          Creat de regizorul si scriitorul serialului The Shield, Kurt Sutter, Sons of Anarchy e povestea unui club de motociclisti din linistitul oras fictiv Charming. Ganditi-va la un fel de Sopranos pe motoare si va veti da seama de ce fel de serial este.

          In centrul actiunii il avem pe fiul unui fondator al SAMCRO (acronim pentru Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original)  Jax Teller(Charlie Hunnam, un young Brad Pitt), care dupa dupa ce gaseste un jurnal scris de taica-sau (fondatorul SAMCRO, decedat intr-un accident) incearca sa duca clubul intr-o directie mai putin sangeroasa. Liderul SoA este Clay Morrow (Ron Perlman - Hellboy, The Job, tre sa-l stiti), cel mai bad ass dintre bad asshi, casatorit cu mama lui Jax, Gemma (Katey Sagal - Peggy Bundy rings a bell?), care din cauza varstei nu mai are aceeasi influenta asupra membrilor clubului.

     
            Din gasca anarhistilor pe motoare mai fac parte: Trager (un psihopat cu grave probleme psihice), Chibs(the irish dude), Bobby(Elvis reincarnated), Juice(punkeru), Opie(cel mai bun prieten a lui Jax) si Half-Sack/Prospect(1 ball guy). Serialul, dupa primele 3-4 episoade te prinde si te prinde rau de tot, dramatismul fiind la el acasa pe tot parcursul sezoanelor.

           Le mai putem mentiona si pe celelalte 2 femei din viata lui Jax, prima fiind Tara (Maggie Siff - Rachel din Funny People), highschool sweetheart-ul lui Jax, care dupa ce i-a dat papucii in tinerete si a plecat in Chicago, din motive misterioase se intoarce in oras. A doua tipa a carui destin se interesecteaza cu cel a lui Jax este sotia sa actuala,insarcinata si dependenta de droguri (niciodata o buna combinatie), Wendy (Drea de Matteo - Sopranos si Desperate Housewives).

           In "Sons of Anarchy" violenta e pe primul plan, probabil si datorita faptului ca Jax si trupa se ocupa cu trafic de arme si sunt intr-un continuu razboi cu "Mayans"(un club rival). Umorul negru e si el pe ici-colo prin serial, cu cateva replici memorabile(nu vi le zic, sa va uitati la serial daca va mananca curiozitatea), iar coloana sonora de nota 10 (veti auzi si un cover la Son of a Preacher Man cantat de Katey Sagal).



      Sincer, ma mir cum nu s-a facut mai repede un serial meserias cu bikeri ("American Chopper" de pe Discovery nu-l consider serial), ca filme au fost destule (Easy Rider fiind tata lor). Pe scurt, un serial bun ce nu trebuie ratat.

Inchei tentativa de articol cu un citat gasit de Jax pe un zid:

"Anarchism stands for liberation of human mind and the dominion of religion, the liberation of the human body from the dominion of property; the liberation from the shackles and restraint of government." Emma Goldman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?