duminică, 29 aprilie 2012

War Horse






          Alo, ati vazut un cal maro? Eu am vazut unul saptamana asta. Il chema Joey (Joey the Horse, ce nume de gangster:) dar nu era orisice cal. De la Black Beauty incoace nu mai vazusem asa un mamifer. Noul film al lui Spielberg m-a impresionat; dupa un Super 8 mediocru, in my opinion si un trailer plictisitor la War Horse nu ma asteptam la cine stie ce de la film.

          Actiunea e plasata in jurul Primului razboi mondial, dupa schema clasica: baiat intalneste animal, baiat tine la animal, baiat pierde animal, baiat cauta animal. Ce ii interesant la filmele cu animale e ca daca mor sa zicem 100 oameni nu ai nici cea mai mica problema, dar daca pateste ceva vreun animal pe la jumatatea filmului ii vai si amar de batistele tale.



          War Horse e impartit in mai multe capitole, in fiecare capitol Joey avand alti stapani. Probabil din cauza asta nu m-am atasat deloc de nici un personaj uman din film (nu apar atat de des). L-am remarcat totusi pe Benedict Cumberbatch, pe care il stiu din Sherlock-serialul (ce comic arata cu mustata). In caz ca nu stiati Spielberg stie face filme, de la imaginile care iti taie respiratia la scenele de batalie filmate din diferite unghiuri, totul pare epic. Un film clasic ce nu trebuie ratat.

Se merita?: Da

Nota: 8,13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?