luni, 30 aprilie 2012

John Carter 3D


25 decembrie 
dimineata 
pe la mijlocul anilor '90 

          Trecuse o saptamana de cand i-am trimis lui Mos Craciun scrisoarea mea cu doleante. Avea scris pe ea un singur cuvant: bicicleta. La indicatiile mamei care il vazuse pe Mos Craciun prin curte, ies afara, plin de emotii si vad sub brad un pachet frumos impachetat in care gasesc o pereche de role. Nu pot sa zic ca nu mi-a placut cadoul dar nu a fost ceea ce am sperat ca o sa fie.



6 martie 
noaptea 
2012 

          Vreo 3 ani au trecut de la Avatar si sincer nici un film de atunci nu m-a mai transpus intr-o alta lume. John Carter TREBUIA sa fie ACEL film. Din pacate pentru mine nu a fost, poate pentru altcineva o sa fie. Nu o sa va zic prea multe din poveste, nici ce cauta un pamantean pe Marte si nici de ce Woody Harrelson nu e singurul "white man that can jump". O sa va zic totusi ceva despre Marte, sau in limba martienilor Barsoom. Helium ii cel mai important regat al martienilor rosii (aia buni). Conducatorul (sau jeddak) la astia buni e Tardos Mors. Aia rai (de culoare albastra) il au ca si jeddak pe Sab Than, iar regatul lor e numit Zodanga. In afara de rosii si albastrii ii mai avem si pe cei verzi (Tharks), un popor, hai sa ii zic salbatic (orice creatura care nu are constitutia noastra e salbatica? clar), al carui conducator e Tars Tarkas.

          Sa trecem la protagonistul nostru John Carter, acest Mario de Marte, care sare si trebuie sa salveze printesa. Taylor Kitsch il joaca, daca ati urmarit Friday Night Lights(bunicel serial, cu fotbal american) sau X-Men Origins (in ala e Gambit) il veti recunoaste. Nu pot sa zic ca m-a deranjat prestatia lui sau ca daca era altcineva in rolul lui Carter, filmul ar fi fost extraordinar. In rolul bunaciunii o gasim pe Lynn Collins, o stiu pe don'soara de pe la inceputurile lui True Blood. Iti iese putin limba din gura cand o vezi intr-o anumita rochie (un plus al filmului).
          Filmul nu aduce nimica nou, daca ar fi aparut inainte de Avatar sa zic ca ar mai fi crescut putin in inima, dar asa ramane un film mediocru. Nu zic ca nu e frumos, 3d-ul e facut bine, is creaturi bine realizate prin el, dar e pe alocuri confuz si nu are acel ceva care sa il faca memorabil. Pe scurt, nu e o bicicleta, e doar o pereche de role.

Se merita?: Da, place la ochi

Nota: 7,35

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?