duminică, 29 aprilie 2012

The Lincoln Lawyer

 
          Stau si mă gândesc de vreo 20 de min la ultimul film mişto cu avocaţi care l-am văzut... Seriale au tot apărut: Ally Mcbeal, Boston Legal şi recent Fairly Legal (au mai fost şi mai sunt, ăstea is ălea mai bune), dar filme halftime, eee... a fost Erin Brockovich, destul de vechi totuşi, de prin 2000 şi hai sa zic Conviction(2010), deşi nu mi s-a părut atât de bun. Have no fear Lincoln Lawyer is here. Sunt curios dacă producătorii au primit vreun leu(dolar) de la Lincoln (asta reclamă la limuzină, o pus numele şi in titlu).



Synopsis: Un gagiu mai şmecheraş, puţin alcoolic(who isn't?) şi cu o foame de bani se tot plimbă prin oraş cu o limuzină. Lumea îi zice Mick Haller(Matthew McConaughey), de meserie e avocat, nefiind foarte pretenţios când vine vorba de clienţii pe care îi apăra (paria societăţii). Are o fosta soţie, Maggie (Marisa Tomei - o plăcere pe ecran), un plod şi un bff - Frank(William H. Macy - "Fargo"/"Shameless US").



          E cel mai bun rol a lu' Matthew McConaughey, fiind mai mult decât potrivit pentru acest rol.Destul de multe personaje prin filmu ăsta, hai ca o sa zic că îs chiar prea multe personaje. Îi drept, înainte de ăsta văzusem The Sunset Limited (2 actori - recomand). Scenariul e interesant, un twist pe aici, alt twist pe acolo; filmul e o ecranizare după un roman de-a lu Michael Connelly. Interesant de ştiut că M. Connely o mai scris vreo 3 cărţi cu Mick Haller, dar şansele nu-s atât de mari ca să primim un Lincoln Lawyer 2.

          Piesă mişto pe la inceputul filmului : Bobby "Blue" Bland - Ain't No Love in the Heart of the City (puneţi mâna pe tuburi si ascultaţi). În incheiere, cu inima pe mâna vă recomand acest film, nu vă zgârciţi si daţi un leu să-l vedeţi la cinema.

Se merită?: Da

Nota: 7,89

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum comentezi?