duminică, 29 aprilie 2012

Vechi, da bune #2





Anul: 1910
Locatia:Paris, Franta
Filmul: The Aristocats

Al 20-lea film al celor de la Disney, adesea criticat de multi ca fiind mediocru sau chiar slab, ultimul film pentru care Walt si-a dat acordul ca sa fie facut, dupa parerea mea este unul dintre cele mai bune filme de animatie ever, punct

O batranica intentioneaza sa-si lase averea pisicilor ei, banii urmand sa-i ramana valetului Edgar doar in cazul in care pisicile patesc ceva. Dupa un scurt calcul matematic (9 vieti x 12 ani), Edgar isi da seama ca trebuie sa faca ceva ca sa apuce averea inainte sa dea coltul. Mai mult nu va zic, va las pe voi sa vedeti prin ce fel de aventuri trec pisicutele. Vocea Ducesei (mama pisica) este a Evei Gabor (actrita din Budapesta nu foarte cunoscuta), iar vocea bagabondului sarmant, "O'Malley the alley cat" este a lui Phil Harris (Baloo din Jungle Book si Little John din Robin Hood).

Cand te gandesti la filmele disney din trecut, iti amintesti de coloanele sonore ale filmelor (par exemple Bare necessities - Jungle Book, Hakuna Matata - Lion King, etc, etc ). The Aristocats, ca si celelalte old school animation movies are cateva piese, care si acuma le am in cap ("Everybody wants to be a cat" , "Scales and Arpeggios" sau "Thomas O'Malley Cat"). Vocea lui Scatman Crothers (Scat Cat) trebuia sa fie a lui Louis Armstrong, dar a renuntat in ultimul moment(ce-ar fi putut iesi cu el in film...).

Se merita sa inchiriati/cumparati The Aristocats Special Edition, dvd lansat prin 2008, din cauza celor 2 short-uri "The Sherman Brothers: The Aristocrats of Disney" si "The Great Cat Family (Excerpt)", aflate in extras (mai e acolo si un cantec deleted din film preety good)

Sunt filme Disney pe care toata lumea le cunoaste si le iubeste. The Aristocats nu se numara printre ele, desi ar trebui. Lasati voi 3d-urile cu monstrii verzi, dragoni, animale preistorice sau alte ganganii si, in caz ca nu l-ati vazut take a look at this one.

Nota: 8.41

P.S. Dogs still rule.